24 Ekim 2015 Cumartesi

MYSTERY AMIGURUMI CAL ya da GİZEMLİ AMİGURUMİ BİRLİKTE ÖRME ETKİNLİĞİ



Yabancıların tığ/örgü dünyasına girdikten sonra karşılaştığım ilk terimlerden biri CAL/KAL idi. Bir süre sonra bu terimin Crochet Along/Knit Along sözcüklerinin kısaltması olduğunu öğrendim. Yani belirlenen bir model, etkinliğe katılanlar tarafından belirli bir süre içinde örülüyor. Bunu farklı yapan ise modelin genellikle düzenli aralıklarla (genelde haftada bir) parça parça katılımcılara açıklanması.

Etkinliği düzenleyen yapılacak modeli belirliyor, kullanılması gereken ip/tığ-şiş bileşimini, hangi tarihler arasında yapılacağı gibi ayrıntıları paylaşıyor. Ardından belirlenen aralıklarla modeli katılımcılarla paylaşıyor.

Bir de gizemli etkinlikler var. Bu etkinlikte katılımcılar ne yapacaklarını tam olarak bilmiyorlar. Düzenleyen kişi etkinliğin amigurumi, giysi vs gibi ne olduğunu belirtiyor, yine gerekli ip vs gibi detayları açıklıyor ve katılımcılar her hafta modelin bir parçasını örüyor. En son model açıklaması ile de gizem çözülüyor.

İşte bu yazı da son tamamladığım gizemli birlikte tığ etkinliğiyle ilgili. Etkinliğe başlamadan önce bunun bir amigurumi olduğunu biliyorduk. Elimizdeki tek bilgi de buydu. İpleri, tığları hazırladık ve her hafta amiguruminin parçalarını yapmaya başladık. 4 haftanın sonunda ise…..

Ta daaa


Anne KANGU ve Bebek RU

Yaparken parmaklarım delik deşik olsa bile sonucu bence buna değdi



Bu sevimli kanguruları yapmak isterseniz bilgileri burada bulabilirsiniz. Kangurularınızı 31 Ekim'e kadar bitirirseniz, adresteki mail adresine bir fotoğrafını yollayarak çekilişe de katılabilirsiniz.





Keyifli örgüler. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder